Ковачевски во ОН: Северна Македонија е пример за функционална мултиетничка држава, фактор за стабилност во регионот

„Ние сме земја којашто од сопственото искуство научи дека мирот, силата и напредокот доаѓаат со заедништвото – и кога воспоставивме

Read more

Костадиновска-Стојчевска: Со блокирањето на ребалансот на буџетот, опозицијата го доведе во прашање функционирањето на културните установи

„Ребалансот на Буџетот два месеци беше во Собрание блокирано бидејќи опозицијата, која е надлежна за Комисијата за финансирање и буџет,

Read more

„Грин Mашинс“ се покажаа одлично пред словенечките комунални служби – реализирана практична презентација во Ново место

Петнаесетина претставници на комунални претпријатија од словенечки општини деновиве присуствуваа на практична презентација на можностите на две машини од палетата

Read more

Предавање на министерката Петровска на Школата за политики: Најголемата придобивка од членството во НАТО е сигурноста што граѓаните ја чуствуваат

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска во Охрид одржа предавање на Школата за политики, дел од Претседателскиот центар за политичко образование,

Read more