Лукаревска на трибината „Резултати што прават разлика“: Изградбата на коридорите ќе донесат 8.000 нови работни места и раст од 2 % на БДП годишно

Заменик претседателката на СДСМ Сања Лукаревска во обраќањето на денешната трибина „Резултати што прават разлика“ кусо се осврна и на

Read more

Во Скопје се одржа првиот Фестивал за домување и се отворија прашања поврзани со домувањето и потребите на младите, учество зедоа и експерти од Исланд и Шведска

Вчера, во Паркот на Франкофонијата во Скопје се одржа првиот „Фестивал за домување: Безбедно, достоинствено и пристапно домување за сите“

Read more

Амбасадорот Илиевски за Крис Марфи: Подршката од САД и уставните измени отвораат нови можности за членството во ЕУ

САД се, без каква и да е резерва, најзначајниот стратегиски партнер на Македонија, смета дипломатот Тихомир Илиевски по послената посета

Read more

Бојчева-Терзијан од Народната банка: Растот на зелените финансии ‒ поддршка на енергетската транзиција на економијата

На бизнис-форумот „Економски перспективи за предвидлив развој“ во организација на агенцијата „Марили“ учествуваше директорката на Секторот за монетарна политика, истражување

Read more
Generated by Feedzy