Температурите ќе опаднат, а заледените реки и снегот ќе станат честа појава – не очекува „мини ледено доба“

За 12 години, на Земјата ќе почне ново „мини ледено доба“, кое накратко ќе го прекине глобалното затоплување, тврдат британски

Read more

Овие ќесички ги фрлате во ѓубре, но кога ќе сфатите што се крие во нив, веќе нема да го правите тоа

Малите вреќички со силик гел ги добивате секогаш кога купувате нови чевли, торби и слично. Наместо да ги фрлате, искористете

Read more