Официјални резултати од Пописот 2021: Во Ресен живеат 14.373 лица, најмногу Македонци -10.130 лица – а еве колку се мажи, а колку жени

Според официјалните податоци од пописот, бројот на жители во Ресен е драматично намален. Во Ресен живеат 14.373 лица. Има 4906

Read more

Двајца новозаразени, шестмина оздравени од коронавирус во Ресен во последното деноноќие

Двајца новозаразени, шестмина оздравени од коронавирус во Ресен во последното деноноќие, според статистиките на Министерството за Здравство. Досега во Ресен

Read more

Тренчевска: Отворањето на двата групни домови во Демир Капија, потврда за продолжување на деинституционализацијата

„Со процесот на деинституционализација ги остваруваме нашите заложби за едно општество за сите, за еднакви права и можности за сите

Read more