Човек направил засолниште за кучка која морала да се грижи за своите млади, се изненадил кога видел уште кој има внатре

Кровот над главата е една од најосновните работи кои ни се потребни во животот. Потребен ни е да не заштити од временски неприлики, тоа е местото каде чуваме храна и е сигурно место одгледување деца.

Ние, луѓето, не сме единствени на кои им треба дом – животните го имаат истиот проблем, особено кога сакаат да ги заштитат своите млади од опасностите надвор.

Кога еден човек забележал улична кучка, која родила мали кучиња, сакал да и помогне. Од едната страна на зградата споил мала куќичка за да ги заштити мајката и нејзините малечки од студот.

Кога се уверил дека кучката и нејзините кучиња се безбедни и дека имаат место за одмор, си заминал.

Кога се вратил да види како се, не можел да си поверува. Бил зачуден од глетката – оваа мајка и нејзините млади не биле сами. Иако просторот во куќичката бил ограничен, кучката дозволила и некој друг да престојува во куќичката.

Една мачка барала засолниште од дождот и зимата како и кучката со кучињата, а оваа мајка одлучила да го отвори срцето и својот дом и за неа бидејќи тоа и било потребно.

Човекот бил воодушевен од тоа што го гледа, куче со три кучиња и мачка со четири мачиња делат ист дом.

Погледнете ги заедно и споделете со пријателите…