Дали од келнерот барате чаша вода? После ОВОЈ ТЕКСТ, веќе НИКОГАШ нема да го правите тоа!

Ви приоѓа келнер, нарачувате кафе со млеко, но и чаша вода бидејќи сте жедни.

Она што би требало да го знаете пред да го направите тоа ова е следново:

Вода со мраз

Повеќето луѓе добиваат мраз во својата вода. Истражувањата откриле дека во калапите за мраз има повеќе бактерии отколку во водата која се наоѓа во ВЦ школките.

Вода со лимон

Некои ресторани и кафулиња во водата ќе ви стават и парче лимон, но вистината е дека тој лимон е вистинско легло на бактерии. Според едно истражување, бактерии има дури на 70 отсто од парчињата лимон во рестораните.

Чаша

Пред неколку години, „Еј-Би-Си Њуз“ спроведе истражување и по американските ресторани тестирале каде има најмногу бактерии. Меѓу 10-те површини на кои имало најмногу бактерии се нашле чашите.