Десет најголеми катастрофи снимени со камера

Природата може да биде преубава – но и неверојатно разорна, потсетувајќи не колку сме мали на овој свет.

Науката и технологијата можеби напредувале на сите полиња, но тешко дека некогаш ќе постои нешто што ќе може да ја контролира самата природа. Природните катастрофи доаѓаат ненајавени, и во само неколку секунди имаат моќ да избришат се` пред себе…

Погледнете некои од најголемите катастрофи кои го погодиле светот, носејќи со себе илијадници човечки животи во секунди…