Детонирале АТОМСКА БОМБА под вода – еве што се случило

Кога атомска бомба ќе експлодира над земја, таа произведува голем облак чад кој е видлив од десетици километри.

Но, кога нуклеарно оружје ќе детонирате под вода, експлозијата формира огромен кратер и голта се пред себе.

Следното видео е од операцијата „Hardtack“ и во него можете да видите детонација на 8-килотони силна нуклеарна бомба под вода.

Фотографијата подолу ја прикажува вистинската разорна моќ на оваа бомба наречена „Umbrella“…