Девојче ги изгубило двете нозе во тешка несреќа – 10 години подоцна станала милионерка и го воодушевила цел свет

Малата Киан Хонгјан живеела мирен и среќен живот со своето семејство во Кина.

Кога имала само три години, се случило нешто што засекогаш и го променило животот.

Киан била дел од опасна несреќа. Лекарите давале сè од себе за да и го спасат животот, но морале да и ги ампутираат нозете и долниот дел од телото. Семејството на девојчето немало пари за терапија, протези или било што за помош.

Киан била затворена во куќата и не можела да се движи. Мислела дека веќе никогаш нема да може да го напушти својот дом. Еден ден нејзиниот дедо добил идеја која ќе биде почеток на нешто неверојатно, нешто што ќе допре многумина…

Погледнете го видеото…