Доаѓа нов студен бран во Македонија – температури во минус и снег, еве од кога

Доаѓа нов студен бран во Македонија – температури во минус и снег, еве од кога!

Ако мислевте дека со зимата е готово – сте се излажале. Се уште не ја пакувајте зимската гардероба, повторно ни доаѓа студено време и снег!

По топлите денови до крајот на неделава, следи значително намалување на температурите и нов студен бран.

Според прогнозите, температури околу нулата се очекуваат од наредниот вторник, а веќе во среда можно е да се создадат услови за снег.

Сепак студеното време ќе се задржи само идната недела. Потоа следи повторно зголемување на температурите.