Додајте сода бикарбона кога варите јајца – причината е генијална

За секој проблем постои решение – велат многумина. И навистина е така, барем кога варените јајца се во прашање.

Се работи за фантастичен трик кој ќе ви го олесни животот!

Стручњаците велат дека јајцата стари помеѓу 7 и 10 дена се идеални за варење и најлесно се лупат.

Сигурно сте забележале како некои јајца ги лупите без проблем, а други, иако биле во истата кутија, ви задаваат вистинска мака.

За да ги избегнете таквите непријатни изненадувања, додека јајцата се варат во вода додајте лажичка сода бикарбона. Со овој трик варените јајца ќе се лупат многу лесно.