Дрогата и го уништи животот, а потоа дозна дека нејзиниот син има тешка болест – Есмералда отворено за маките

Летисија Калдерон (49) го доживеала врвот на актерската кариера како 29-годишна жена, глумејќи ја Есмералда во истоимената сапуница.

Калдеорн и натаму редовно снима сапуници, а 2014 признала дека во периодот кога ја играла Есмералда, се борела со зависност од кокаин.

Од пеколот на дрогата се извлекла дури кога најдобрата пријателка и умрела на раце од предозираност.

– Бев млада, на врвот на кариерата, имав многу пари и сe ми беше достапно.

Непромисленоста можеше да ме чини живот, рекла во интервју за една мексиканска емисија.

Актерката била во два бракови, а од вториот со адвокатот Хуан Колад (57) има близнаци Лучијано и Карлос.

Кога се породила 2005 година земала подолга пауза како би се посветила на синовите, особено на Лучијано кој се родил со Даунов синдром.

– Ова е најдобриот ден за мене, ден на вистинска љубов, го сакам Лучијано, напишала актерката во објава на Светскиот ден на лица со Даунов синдром.