Дрво пијан украл оклопно возило, па се забил во продавница во која тргнал по уште вино

Дрво пијан украл оклопно возило, па се забил во продавница во која тргнал по уште вино

Неименуван Русин од градче сместено на 200 километри од Мурманск, наводно дрво пијан, украл школско оклопно возило од тамошното воено школо, па со него тргнал во обиколка на градот во намера да најде уште вино.

Кога конечно забележал отворена продавница, се забил во излогот, а потоа излегол за да земе пијалак.

Притоа уништил еден автомобил, а потоа полицијата се погрижила да не нанесе поголема штета.