Државата дели помош, а ова е листата: Објавени се граѓаните кои ќе добијат картички со кеш и ваучери за туризам – еве како да проверите

Владата ја објави веб страницата www.kupuvamdomasno.gov.mk.

На овој линк   треба да го внесете вашиот матичен број, при што ќе добиете информација дали ви следува помош од државата, јави Centar.mk

За тоа кои се условите прочитајте на овој линк