Единствениот национален медиум од југозападна Македонија: Во целост ги отфрламе лажните вести на сајтот Lider.com.mk, бараме Обвинителството ИТНО да спроведе истрага за унгарските пари во одредени медиуми!

Целосно ги отфрламе лагите и клеветите во текстот под наслов “(АФЕРА) ДУВЛО ЗА ПРОПАГАНДА (3): Ресенска фирма, се претставува како новинска агенција!)”, објавен на порталот Лидер.мк уредуван од Љупчо Златев и пренесен од неколку други портали.

Centar.mk реагира и најостро ги осудува лажните наводи на Лидер.мк и Република кои се насочени кон дискредитација кон Новинската агенција Centar.mk.

Бараме итно извинување на сите личности и правни лица кои го објавиле овој текст.

Очекуваме институциите да превземат соодветни мерки. Нашите адвокати веќе подготвуваат тужби.

Истовремено го повикуваме Јавното Обвинителство на Република Северна Македонија да го истражи финансирањето на одредени медиуми кои се финансираат со унгарски пари.