Едноставна математика, а ретки се оние кои ќе дадат точен одговор од прва

Едноставна математика, а ретки се оние кои ќе дадат точен одговор од прва!

Можете ли да ја решите оваа математичка задача? Наизглед едноставна, но малкумина ја решаваат од прва!

Уште една математичка задача. Како ви оди со основните математички операции? Одговор во коментари…