Еве како изгледа овошјето и зеленчукот во Фукушима по нуклеарната катастрофа (Фото)

Шест години поминаа од нуклеарната катастрофа во јапонската електрана Фукушима.

Март 2011. година, цунамито, како последица на разорен потрес, ја потопи нуклеарната електрана, предизвикувајќи катастрофа.

Населението од ова место е евакуирано, а животот на овој дел од Јапонија веќе никогаш нема да биде ист.

На фотографиите во прилог погледнете какви последици остави радијацијата на овошјето и зеленчукот.