Еве како настанала познатата песна „Tu noć kad si se udavala“

Дали знаете како настанеле некои од популарните песни од нашите простори? Зад многу стои трогателна искрена приказна, а ние денес ви издвојуваме една од најпознатите балади на Прљаво Казалиште.

Лидерот на овој бенд Јасенко Хоура имал девојка на која кога одел во војска и рекол:

Дали ќе ме чекаш?

Таа рекла дека ќе го чека.

Кога се вратил од војска, тој со својот бенд закажал свирка на една венчавка.

На крај излегло дека тоа била венчавката на неговата девојка…