Еве како реагирал Тито кога возачот му ја треснал вратата и му ги приклештил прстите (Видео)

Кога Јосип Броз Тито ја посетил Шведска далечната 1976 година, му се случила болна незгода.

При посетата на тогашниот премиер Олоф Палме, Тито при излегување од автомобилот се фатил за работ како би станал, а возачот случајно во тој момент ја треснал вратата и му ја приклештил раката на Тито.

Маршалот викнал, а возачот брзо му ја ослободил раката. Сепак, Тито, и покрај болките, продолжил како ништо да не се случило.

На снимката се гледа како подоцна на своите домаќини им прераскажал што му се случило, гестикулирајќи со повредената рака.