Еве што ќе ви се случи ако јадете суво грозје секој ден

Сувото грозје е многу здраво за нашиот организам. Ова суво овошје е многу здраво и хранливо.

Во продолжение неколку здравствени придовки ако го конзумирате секојдневно во умерени количини:

– го чисти организмот – го чува срцето – ги топи масните наслаги – спречува воспалителни процеси – ја подобрува работата на метаболизмот – помага кај артритис и реума – ја подобрува работата на бубрезите и белите дробови

– спречува создавање на камен во бубрезите – помага кај бронхитис и кашлица – го подобрува памтењето – го успорува стареењето – го подобрува сонот