Еве што сè прават луѓето за да избегнат враќање на кредит

Една Кинескиња се одлучила на пластична операција за да го избегне враќањето на кредит од околу 3,7 милиони долари.

После пресудата на судот во Вухан за кредит, Чу Нацјуан (59) го променила изгледот и се сокрила на непозната локација.

Според податоците, таа е задржана во Шенжен се обидела да купи возна карта со лажна лична карта.

И полицајците кои дошле да ја приведат биле изненадени колку повеќе не личела на себе си од сликата. Според нивните зборови „изгледала како да има 30 до 40 години“.

Во последно време локалните власти на Вухан сериозно се борат против обидите да се избегне исплата на кредит.