Германците се чудат: Зошто Балканците толку сакаат тренерки? (Видео)

Германците се чудат: Зошто Балканците толку сакаат тренерки? (Видео)

Германската телевизија NDR со седиште во Хамбург снимила видеоприлог за љубовта на Балканците кон носењето тренерки.

Иако Балканците сакаат тренерки бидејќи во нив се чувствуваат удобно, на Германците им било чудно што тренерки носат во речиси секоја прилика.

Откако го објавиле видеоприлогот покрената е лавина коментари на социјалните мрежи.