Ги фрлаат бебињата од кров поради бизарно верување (ВИДЕО)

Во некои делови на Индија и натаму постои бизарен ритуал каде бебињата ги фрлаат од кров на џамија.

Верскиот лидер ги фрла бебињата од 10 метри висина, а нив ги дочекуваат група мажи кои ги фаќаат бебињата со помош на ќебе.

Целиот ритуал се изведува за децата во животот да ги следи добра среќа.

Оваа традиција е стара повеќе векови, но е забранета 2011 година. Меѓутоа, во некои краишта и натаму се извршува оваа нелегална церемонија.