Го штити домот од несреќи: Оваа билка ќе ви донесе благосостојба во 2018!

Оваа билка со векови се користи во народната медицина, а многумина ја одгледуваат поради нејзиниот уникатен и декоративен изглед.

Освен што има неверојатни лековити својства, чуваркуќата е билка која го штити домот од негативни влијанија, а баш затоа е идеална за правење новогодишни украси.

Според народните верувања, чуваркуќата е билка која го штити домот од пожар или удар од гром, па затоа често се чува и на покривот од куќата.

Колку и да звучи необично, новогодишните декорации од чуваркуќа станаа хит на интернет. Погледнете…