Градежништво: Ваљак кој бетонските површини ги претвора во поплочени патеки (Видео)

Компанијата „Маршалтаун“ го произведува „Rock ‘N’ Roller“ – иновативен производ кој пренесува шара на бетонска површина па таа изгледа како да е поплочена.

Сите ќе се сложиме дека поплочените патеки изгледаат поубаво од бетонските, но нивната изведба е комплицирана и поскапа.

Од друга страна, бетонските патеки се прават брзо. Меѓутоа, за бетонските патеки да изгледаат убаво може да се погрижи овој ваљак.

Иовативен производ кој пренесува шара на бетонска површина па таа изгледа како да е поплочена.

Погледнете како функционира…