Гром уништил дрво во неговиот двор, а она што го пронашол сопственикот ќе му го промени животот

Гром уништил дрво во неговиот двор, а она што го пронашол сопственикот ќе му го промени животот!

Несекојдневна ситуаиција се случила во дворот на едно семејство од Аранѓеловац, Србија, откако невреме го погодило овој град.

Имено, гром удрил во стар даб, по што во дворот одекнал тресок. Громот погодил даб стар повеќе од сто години. Громот го уништил дрвото, но сопственикот до утрото го оставил така.

Наредниот ден, сопственикот на дворот излегол со моторна пила, и тргнал да ги сече гранките, а потоа во самиот корен забележал нешто чудно. Тука се наоѓал ќуп – полн со злато! Во него имало 2.000 златници, а вредноста се проценува на 300.000 евра, можеби и повеќе.

Ако досега не верувавте во чуда, оваа оваа случка која се случила минатата година би можела да го промени вашето мислење.