Хит во светот – тренинг од 4 минути: Топи килограми, го затегнува целото тело за помалку од месец дена (Видео)

Хит во светот – тренинг од 4 минути: Топи килограми, го затегнува целото тело за помалку од месец дена (Видео)

Постојат совршени вежби за слабеење кои бараат само 4 минути дневно. Не е шега, овие вежби се нарекуваат Табата!

Меѓутоа, Табата повеќе е начин на вежбање отколку сама вежба. За 20 секинди напорен тренинг со одмори по 10 секунди, Табата е во состојба за 4 минути да го согори вишокот калории во вашето тело.

Овој тренинг го измилсил доктор Изуми Табата, а на овој начин вежбаат и некои светски спортисти.

Што се однесува до самите вежби тука изборот е на вас: можете еден ден да правите склекови во комбинација со чучњеви, втор ден да правите стомачни комбинирајќи ги со трчање во место, со тоа да го следите темпото од 20 секунди интензивно вежбање и потоа 10 секунди лесен тренинг.

Табата тренингот гарантира: Здраво слабеење; Дефинирање на мускулното тело; Намалување на крвен притисок; Ослободување од стресот

Хит во светот – тренинг од 4 минути: Топи килограми, го затегнува целото тело за помалку од месец дена (Видео)