Хит за Велигден: Обојте ги јајцата на пареа (Видео)

Хит за Велигден: Обојте ги јајцата на пареа (Видео)

Совршен и лесен начин за фарбање велигденски јајца. Им успева на сите, а бојата останува преубава. Шарите се формираат сами!

Состојки: 10-15 јајца; боја во кесичка (по две од секоја) црвена, сина, зелена и виолетова се најдобри; 1 чаша алкохолен оцет; лимена цедилка со дупчиња

Начинот на изработка погледнете го во видеото на „Шерпица“…