ИЗГЛЕДА ПОЗНАТО? Цената на овој џип е 10.000 евра!

На кого личи? Некој Ренџ Ровер и Фоклсваген Тигуан? Рено Кадјар или Нисан Кашкаи?

Новиот кинески џип Changan CS55 изгледа познато, но тешко е да одгатнете кој модел бил идеја водилка на дизајнерите.

Changan е државна компанија која во Кина остварува соработка со Форд, Мазда и Сузуки.

Без оглед на потклото никој не може да го порекне допадливиот изглед на Changan CS55.

Компактното возило со должина од 4,5 метри изгледа модерно и има задача да им се спротистави на Тигуан, Кадјер, Кашкаи, Мазда 5, Пежо 3008…

Changan CS55 го покренува модерен 1,5 литарски турбобензински мотор со сила од 156 коњи.

Како и обично Changan поентира со цената. Богато опремена базна верзија чини 83.900 јуни, што е износ кој одговара во противвредност од околу 10.000 евра.