Измамите на банкоматите сè почести: Еве како да се спасите! (Фото)

Еве на кој начин да препознаете дали некој поставил замка на банкоматите…

Измамите на банкоматите сè почести: Еве како да се спасите!

Повеќето од нас попрво би користеле бакомат, отколку да чекаат во ред. Сепак, некогаш можеме да бидеме измамени.

Еве на кој начин да препознаете дали некој поставил замка на банкоматите:

Читачот на картички треба да биде поставен така што нема да можете лесно да го извлечете.

„Audio Jack“ треба да изгледа нормално, а не зголемено. Погледнете:

Обратете внимание на скриени камери.

Секако, доколку забележите нешто сомнително, извадете пари од друг банкомат.

Деловите наменети за прием на пари можат да бидат лажни. Еве кое е нивното вистинско место:

Ако покрај овие броеви се наоѓаат и други, значи дека банкоматот служи за измами.

Ако местото каде ја ставате картичката има чуден облик, тогаш нешто не е во ред. Споредете како треба да изгледа: