Какво чудовиште фатиле: Мислеле дека џиновска змија им го проголтала телето, а во утробата нашле нешто многу пострашно

Жителите на едно село во Нигерија пронашле огромна змија и одлучиле да ја убијат, бидејќи поради нејзиниот голем стомак претпоставиле дека им го изела телето.

Меѓутоа, кога ја распарале, откриле дека нејзината утроба е полна со јајца.

Инаку, во Нигерија змиските јајца се сметаат за деликатес.

Иако на фотографијата не може да се заклучи за каков вид змија се работи, познато е дека многу од нив можат да произведат и до 100 јајца истовремено.