КАЛИМЕРО „Е, нема правда!“

Познатиот цртан јунак Калимеро, црно пиле со лушпа од јајце на главата, на многумина им го одбележа детството со своите згоди и незгоди.

Го памтиме по тоа што секогаш упаѓа во невољи, така што секоја епизода ја дочекува насамарен и измамен.

Се сеќавате ли на неговите зборови: „Е, нема правда…“