Катастрофа: Силен ветер сруши голема зграда како кула од карти (Видео)

Катастрофа: Силен ветер сруши голема зграда како кула од карти (Видео)

Високата станбена зграда од следното видео била во лоша состојба, па надлежните се плашеле да не дојде до рушење поради силните ветришта.

Наредиле целосна евакуација, и се докажало дека тоа бил исправен потег.

Како што можете да видите, ветерот ја руши зградата како кула од карти.

За среќа никој не е повреден во оваа несреќа која се случила во Казахстан.