Катастрофално повлекување на Преспанското Езеро (видео, фото)

Драматично повлекување на Преспанското Езеро.

Фотографиите и видеата кои ги сними камерата на centar.mk покажуваат дека трендот на повлекување на езерото е се’ поизразен.