Ќерката е родена неподвижна, таткото одлучил да го направи невозможното

Ќерката е родена неподвижна, таткото одлучил да го направи невозможното…

Социјалните мрежи беа преплавени со коментари поради трогателната фотографија која го заобиколи светот.

Имено, еден Американец сакал по секоја цена да на своето девојче, кое е родено неподвижно, му пружи можност да го почувствува животот на вистински начин, да може да трча, оди, да се смее…

Бидејќи девојчето од раѓање е парализирано, нејзиниот случај е толку тежок што трајно решение не постои, но нејзиниот татко дал се од себе за да смисли најдобар начин да ја усреќи својата ќерка, и во тоа успеал.

Практично дизајнирал специјални „чевли за одење“ за девојчето, кои се споени со неговите, за детето барем на кратко да почувствува како тоа изгледа.

Девојчето уживало во прошетката низ парк со татко и, кој го осмислил ова помагало за одење.

На фотографијата се гледа како тоа изгледа, а нејзината насмевка говори повеќе од илјада зборови.