Кога ќе видите од што се прават вашите омилени гумени бонбони, ќе ви се згади животот (Видео)

Кога ќе видите од што се прават вашите омилени, гумени бонбони, ќе ви се згади животот (Видео)

Сакате слатки? Особено вкусни и шарени гумени бонбони?

Знаете ли дека желатинот е неизоставна состојка на бројни гумени бонбони, а малкумина знаат како се произведува оваа безбојна материја.

Ова видео, на кое е прикажан обратниот процес на правење желатин – од финален производ до живи животни на фарма – сè ќе ви разјасни.

Погледнете како се прави желатинот кој се користи за правење слатки, јогурт, сирења, супи, преливи за салати…