Кога сè ќе ви тргне наопаку: Запалете го ова и гледајте што ќе се случи за неколку минути

Уште Грците во древните времиња, ги препознале лековитите својства на ловорот и го користеле во медицината. Никогаш не ја потценувајте моќта на различните ароми!

Дали сте знаеле дека необичниот мирис на ловорот има неверојатно смирувачко дејство? Иако често се користи во кујна, тој има и многу други корисни намени.

Ловорт се одликува со силно антивоспалителни и смирувачки својства.

Ако имате висок крвен притисок, неосоница или сте под стрес, ловорот може да помогне. Исто така, се препорачува на сите кои сакаат да го контролираат холестеролот.

Како би ги искористиле неговите предности, можете да го консумирате во јадењата, или внимателно да го запалите во сад.

По неколку минути, чадот постепено ќе се прошири низ просторот, а вие веднаш ќе забележите дека сте опуштени. Обратете внимание да не заборавите да го изгаснете ловорот.