Кога умрела неговата жена, посадил 6.000 стебла. 17 години подоцна, една слика ја откри неговата тајна (Видео)

Винстон имал среќа да доживее вистинска љубов со неговата сопруга Џенет.

Тие се венчале 1962 година и се сакале безусловно. Биле толку скалден и заљубен пар, што луѓето им се обраќале за љубовни совети.

Меѓутоа, нивната среќа одеднаш била прекината. После 33 години брак, Џенет умрела од срцев удар.

Овој трагичен настан се случил пред 20 години. Кога Џенет умрела, Винстон засадил 6 илјади стебла на својата фарма во југозападна Англија.

Меѓутоа, поради начинот на кој садниците се посадени, во самата средина на шумата се формирало срце.

Неговата посвета на љубовта на неговиот живот не била откриена 17 години.

Меѓутоа, оваа слика од воздух после години го открила неговиот прекрасен чин.