Еве колку трае идеален секс!

Колку трае сексуалниот однос кој стручно се означува како добар или пожелен, а што е прекратко или предолго одговориле секс експертите…

Должината на траење на сексуалниот однос е едно од прашањата кои ги мачат сите, бидејќи иако се сонува за маратонски секс како од порно филмовите, реалноста е многу поинаква, покажуваат сите релевантни истражувања.

Така секс експертите изнеле бројки, па вие сами проценете во која категорија се пронаоѓате:

1. Прекраток секс – траење на пенетрацијата од една до две минути дефинитивно е кратко за било која жена, колку и да биде возбудена.

2. Добар секс – можеби ќе ве изненади, но во оваа категорија влегува пенетрација во должина од 3 до 7 минути.

3. Пожелен секс – помеѓу 7 и 13 минути пенетрација.

4. Предолг секс – помеѓу 10 и 30 минути, бидејќи жената сигурно ќе има проблеми со влажноста на вагината.