Коронавирус: Еден новозаразен во Ресен, сега се вкупно 100 заразени

Денеска е регистриран само еден новозаразен случај на коронавирус во Преспа.

Со ова вкупната бројка на заразени од коронавирус во Преспа изнесува вкупно 100 лица.

Досега од почетокот на пандемијата починаа 3 лица, но и оздравеа три лица. Сега има вкупно 94 активни случаи на коронавирус.