Куче нашло кутија со напуштени мачиња, па одлучило да им стане татко

Кучето е најдобар пријател на човекот, но и едно од најдружељубивите животни на светот.

Ова куче по име Агрон е совршен пример за тоа. Како дел од едно убаво семејство и самиот станал дружељубив и драг кон секого.

Иако и самиот е пронајден и спасен од тешките животни услови, неговото омилено хоби е дружење со семејството.

Еден ден додека Агрон бил на прошетка забележал нешто необично.

Тоа била мала кутија на земја на која внимателно и се приближил, а потоа ја отворил. Содржината во кутијата била неочекувана!

Неколку мачиња биле фрлени во кутијата, но Агрон одлучил да ги посвои, заедно со семејството кое го посвоило него, па ја презел улогата татко на малите мачиња.

Погледнете и споделете со пријателите: