Лавица лежела на тревата во близина на стадо африкански биволи, а потоа еден бивол направил нешто лудо (Видео)

Лавица лежела на тревата во близина на стадо африкански биволи, а потоа еден бивол направил нешто лудо (Видео)

Во вакви ситуации обично „навиваме“ за пленот, меѓутоа лавицата од наредното видео е во толку лоша состојба што просто ни е жал за она што го преживеала.

Еден теренски водич во Националниот парк Кругер во Јужна Африка забележал осамена лавица како лежи на земја во близина на стадо биволи.

Кратко потоа, еден бивол се одвојува од стадото и прави потег кој никој не го очекувал.

Погледнете и сами што се случило…