Лимузината на претседателот е најбезбедното возило на светот. Вакво нешто нема ни на филмовите!

Претседателската лимузина е најбезбедното возило на светот. Вакво нешто нема ни на филмовите со Џејмс Бонд!

Претседателот на Соединетите Американски Држави е еден од најмоќните светски лидери, поради што главен приоритет на земајта е неговата безбедност.

Покрај тоа што на располагање има специјално дизајнирана летечка тврдина – авионот „Air Force One“, поради честите патувања на копно претседателот на САД се вози и во специјално опремена лимузина.

Се работи за специјален Кадилак опремен со најсовремена технологија, специјален оклоп, стакла со дебелина од 12 см…

Погледнете како изгледа овој оклопен автомобил од 1,5 милиони долари…