ЛОШИ ВЕСТИ: Една од овие работи ќе ве убие – посебно внимавајте на број 7

Сите ќе умреме еден ден, тоа е сигурно. Меѓутоа, она што не е сигурно е начинот на кој ќе умреме.

Шансите да умрете од напад на куче, убод од пчела, поплава или рана од куршум се многу поголеми отколку што мислите. Откако ќе ја погледнете оваа листа нема да ве сфатиме погрешно доколку одлучите остатокот од својот живот да го поминете заклучени дома. Па дури и навистина да го направите тоа, треба да внимавате на работата под број седум.

1. Огномет

Околу 10.000 луѓе годишно во Америка се повредени од огномет. Шансите да умрете од огномет се 1 спрема 615.488.

2. Цунами

Ова зависи од локацијата на која живеете, но пак, шансите да умрете од цунами се 1 наспрема 500.000

3. Астероиди

Ние мислиме дека шансите се 1 наспрема 500.000, но тоа никој со сигурност не може да го потврди.

4. Куче

Шансите дека ќе умрете од напад на куче се 1 наспрема 147.717

5. Оган

Многу од смртните случаи предизвикани од оган се всушност од вдишување на димот, но шансите да се умре во пожар се 1 спрема 1.116

6. Оружје

Шансите дека ќе умрете од рана од куршум се 1 наспрема 325

7. Скали

Скалите се водечка причина за смрт кога станува збор за повреди кај постари личности. Шансите за смрт се 1 наспрема 20

8. Самоубиство

Верувале или не, на секои 40 секунди некој извршува самоубиство. Шансите дека и вие ќе го направите тоа се 1 наспрема 121

9. Сообраќајна несреќа

Во сообраќајните несреќи во Америка годишно страдаат околу 50.000 луѓе. Шансите дека ќе загинете токму во една се 1 наспрема 100.

10. Незгоди

30 милиони луѓе завршуваат во болница поради незгоди. Од нив, 100.000 умираат. Шансите да умрете од некоја незгода се 1 наспрема 36.

11. Мозочен удар

Шансите дека ќе умрете од мозочен удар се 1 наспрема 23.

12. Давење

Според податоците од Светската здраствена организација, давењето е третата водечка причина за смрт. Шансите дека ќе се удавите се 1 наспрема 8.942

13. Поплава

Шансите дека ќе умрете во поплава се 1 наспрема 30.000

14. Пчела

Скоро двапати поголема е шасата дека ќе умрете од убод од пчела отколку од напад на куче. Шансите се 1 наспрема 100.000

15. Молња

250.000 луѓе годишно ги удира гром. Шансите вие да бидете еден од нив се 1 наспрема 83.930

16. Авиони

Не дозволувајте бројките да ве прелажат, летањето е побезбедно од возењето. Шансите дека ќе умрете од летање со авион се 1 наспрема 20.000

17. Болест на срцето

Многу експерти веруваат дека ова е водечка причина за смрт. Шансите да умрете од срцева болест се 1 наспрема 5.

18. Електричен удар

Во Америка од електричен удар годишно умираат 1.000 луѓе. Статистиката опфаќа и удари од гром и смртната казна, но како и да е од електриче, шансите дека ќе умретен удар се 1 наспрема 5.000.

19. Торнадо

Шансите да ве убие торнадо се 1 наспрема 60.000

20. Земјотрес

Дека ќе загинете во земјотрес шансите се 1 наспрема 131.890

21. Природни сили

Шансите се 1 наспрема 3.357

22. Несреќа при возење велосипед

При ваквите несреќи главно се вклучени моторите кои удираат во велосипедистите. Шансите дека ќе умрете на овој начин се 1 наспрема 4.717

23. Рак

Секоја година во светот умираат околу 90.000 луѓе од некој облик на тумор. Шансите да умрете од рак се 1 наспрема 7.

24. Електрична столица

Не морате да се грижите дека ќе умрете на овој начин, освен ако не живеете во Кина, Северна Кореја, Јемен, Иран или Америка. Како и да е, шансите од смрт на електрична столица се 1 наспрема 58.618

25. Хајфликова граница

Дури и ако не умрете од болест или од насилна смрт, вашите клетки не можат бесконечно да се размножуваат (Хајфликова граница). Ние старееме и против тоа не се може, барем до сега. Моменталниот максимум на животен век за човекот е 125 години. Шанси за смрт? 100%

Така што најверојатно се ќе се обиде да ве убие… Време е да почнете да уживате во животот, бидејќи животот е краток, за жал и секој момент од него е многу значаен.

Споделете ја листата со сите за да ги предупредите. Мораат да знаат во каква опасност (најверојатно) се наоѓаат и на што да внимаваат.