Магична топка: Еве како изгледа најновиот и најефикасен метод за гасење пожар

Со векови, гасењето на пожари еволуирало од вода до апарати за гасење, но сега „паметните мозоци“ дошле до најнов и, судејќи по сè, најефикасен метод досега.

Проблемот со апаратите за гасење пожар е тоа што бараат малку знаење за ракување со нив, но потребно е и време за ефикасно да го изгаснете огнот.

Меѓутоа, сега постои еден многу полесен и поуспешен начин!

„Elide Fireball“ е едноставен „апарат“ за гасење пожар во облик на топка и не бара никаков вид тренинг.

Доволно е само да дојде во контакт со оган и топката сама се активира.

Погледнете како изгледа во пракса…