Мајката оставила покриено бебе пред болница: Лекарите се шокирале кога погледнале под ќебето (Видео)

Нема поголема тага кога мајката ќе го напушти своето штотуку родено дете.

За жал, толку многу деца завршуваат во сиропиталиште, надевајќи се дека некое друго семејство ќе ги посвои. Секое дете заслужува да порасне во топол дом, со родителите кои ќе му пружаат љубов и грижа.

Мајката на ова малечко момче се откажала од самиот почеток. Тој е роден без раце и нозе, а мајката го отфрлила.

Го оставила во една болница во Бразил. Кога лекарите и сестрите погледнале под ќебето, забележале дека момчето е родено без раце и нозе.

Приказната за него го обиколила светот. Штом дознало за него, едно семејство од САД истиот момент решило да му пружа дом.

Малечкиот Гејб сега има 12 години и сè прави сам: јаде, пишува, црта, користи компјутер, а одлучен е во глума и пеење.

Неговиот оптимизам и воља за живот ги инспирираат сите во неговата околина.

Погледнете ја приказната за оваа неверојатна храброст…