Малтретирале бебе: Три медицински сестри добиле отказ поради оваа снимка (Видео)

Малтретирале бебе: Три медицински сестри добиле отказ поради оваа снимка (Видео)

Три саудиски медицински сестри се отпуштени од работа откако на интернет се појавила снимка на која малтретираат бебе.

На снимката може да се види како една од медицинските сестри го растегнува лицето на бебето, додека нејзините две колешки се смеат.

Инцидентот се случил во детска болница во Таиф, а сестрите, чиј имиња не се откриени, прво се суспендирани, а потоа отпуштени од работа.