Математичка загатка: Колку се тешки овие животни заедно?

Математичка загатка: Колку се тешки овие животни заедно?

Се работи за математичка задача која збуни многумина.

Дали вие можете да ја решите? Одговорите оставете ги во коментари на Фејсбук