Мечка со мечиња никако не можела да го премине патот! Кога сфатиле зошто, заплакале од тага

Иако се силни и делуваат страшно, на мечките, сепак, понекогаш им треба помош од човекот.

Оваа мајка со своите мечиња тргнала некаде, но никако не можела да ја премине улицата.

Постојано се движеле и се враќале назад, а на луѓето не им било јасно сè до моментот кога забележале повредено мече.

Мајката не сакала да го продолжи патот и да го остави младенчето само.

На цела среќа, тука се затекнале луѓе кои го одвеле мечето во центар за помош на животни, каде се погрижиле за него.

Секако, со цел што побрзо да го вратат кај семејството.

Погледнете како изгледало и споделете со пријателите.