Мирно ловеле риба, а потоа забележале брод во далечина – она што следи на 0:08 ќе го памтат цел живот

Мирно ловеле риба, а потоа забележале брод во далечина – она што следи на 0:08 ќе го памтат цел живот

Рибари мирно ловеле на реката Колумбија во Орегон минатото лето, кога биле присилени да го напуштат својот чамец бидејќи еден брод во полна брзина директно удирал во нив.

47-годишниот Брајан Маес поднел тужба откако за малку не го изгубил својот живот, заедно со уште две лица.

Видеото во јавност е пуштено оваа недела поради судската забрана, и во краток рок стана вирално.

Маес го тужи 75-годишниот Марлин Ли Ларсон кој го возел бродот и бара да му се платат 372.000 долари.